Με τη δέουσα λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια τελέστηκαν τα εγκαίνια του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Ροδιάς Αιγιαλείας

By Μητρόπολη Αιγιαλείας και Καλαβρύτων - Μαΐου 30, 2017



Με την προβλεπομένη εκκλησιαστική τάξη, αλλά και με τη δέουσα λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια την 27η και 28η Μαΐου τελέστηκαν τα εγκαίνια του ενοριακού Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Ροδιάς Αιγιαλείας, από τους Σεβασμιωτάτους  Μητροπολίτες, Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλου, Ελασσώνος κ. Χαρίτωνος, Καλαβρύτων & Αιγιαλείας κ. Αμβροσίου, και με τη συμμετοχή του ιερού κλήρου και πλήθους πιστών. 
 Το απόγευμα του Σαββάτου, παραμονή των εγκαινίων, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κοζάνης κ. Παύλος μετέφερε στον υπό εγκαινιασμό ιερό ναό ιερά λείψανα (αυτά που υπήρχαν στον παλαιό ιερό ναό καθώς και νέα) και τα εναπέθεσε επί της Αγίας Τραπέζης όπως ορίζει η εκκλησιαστική τάξη, ενώ στη συνέχεια τελέστηκε ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ελασσώνος κ. Χαρίτωνος, πλαισιουμένου από ιερείς της Μητροπόλεώς μας. 
Την επομένη (Κυριακή) τελέστηκε η ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια η Ιερά Ακολουθία των εγκαινίων, χοροστατούντος του Μητροπολίτου Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλου, κατά τη διάρκεια της οποίας ο Σεβασμιώτατος εξηγούσε τα δρώμενα στους εκατοντάδες πιστούς πού είχαν κατακλύσει κάθε γωνιά τού ιερού ναού. 


Ακολούθησε η πρώτη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, λίγο πριν το πέρας της οποίας ο Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης επαίνεσε τούς συντελεστές για τούς κόπους τους, ενώ στη συνέχεια ο σεπτός Ποιμενάρχης μας έδωσε τις ευλογίες και τις ευχαριστίες στους ενορίτες για την καθολική συμμετοχή τους, ευχαριστώντας ιδιαιτέρως τους πρωτεργάτες τού αξιόλογου αυτού έργου. 
 
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Εφημέριος και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του νέου ιερού ναού Αγίου Νικολάου προσέφεραν στους Αρχιερείς από ένα Αρχιερατικό Εγκόλπιο ως ένδειξη αγάπης, σεβασμού και τιμής προς τα πρόσωπά τους και ως ενθύμιο των εγκαινίων του ναού.  

Μετά το πέρας των εγκαινίων, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας τίμησε τον Εφημέριο του Ιερού Ναού Αιδεσ. π. Παναγιώτη Φούρα, προχειρίζοντάς τον σε Πρωτοπρεσβύτερο, προκειμένου να επαινέσει την  προσφορά του στην ενορία αλλά και την εν γένει ιερατική του διακονία. 







  • Share:

You Might Also Like

0 σχόλια