«Εκατόχρονη» η Συντεχνία Αρτοποιών Αιγιάλειας και Καλαβρύτων!

By Μητρόπολη Αιγιαλείας και Καλαβρύτων - Μαΐου 30, 2017



ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΙΜΗΘΗΚΕ (ΚΑΙ) Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ κ. ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ

Εκατό χρόνια παρουσίας αλλά και συμβολής στο τοπικό γίγνεσθαι εόρτασε την περασμένη Κυριακή η Συντεχνία Αρτοποιών Αιγιάλειας και Καλαβρύτων, το διοικητικό συμβούλιο της οποίας πραγματοποίησε σημαντικές εκδηλώσεις με αφορμή τη συμπλήρωση ενός αιώνα ζωής!

Ήταν το 1917 όταν οι τότε αρτοποιοί αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα από τα πρώτα σωματεία τής περιοχής, το οποίο μετεξελίχθηκε σε ένα από τα πιο «δυνατά» σωματεία ανά την Ελλάδα, με δράσεις παρεμβατικού χαρακτήρα, ουσιαστικές προτάσεις και πρωτοβουλίες που αποσκοπούν αφενός στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών και αφετέρου στη στήριξη του μικρομεσαίου αρτοποιού που καταβάλλει καθημερινό αγώνα να κρατήσει ζωντανή την επιχείρησή του.
Τις φετινές εκδηλώσεις ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος με την παρουσία του στο γεύμα που παρέθεσε το Δ.Σ. της Συντεχνίας προς τιμήν των επισήμων στην αίθουσα «Όνειρο», στη Μυρτιά Αιγίου. Εκεί όπου ο πρόεδρος Αριστείδης Τηλιγάδης και τα υπόλοιπα μέλη τής διοίκησης είχαν φροντίσει να κάνουν γνωστή τη δράση τής Συντεχνίας, να τιμήσουν συνεργάτες αλλά και παλιά μέλη της, υπενθυμίζοντας με αυτόν τον τρόπο τη σημαντική συμβολή των αρτοποιών στην τοπική κοινωνία.
Μεταξύ των τιμηθέντων και ο σεπτός Ποιμενάρχης μας, ο οποίος παρέλαβε από τον κ. Τηλιγάδη μια αναμνηστική πλακέτα «για την ανιδιοτελή προσφορά του στον κλάδο των αρτοποιών». 
 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, αφού ευχαρίστησε τα μέλη τού Δ.Σ. για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, αναφέρθηκε στο σπουδαίο έργο των αρτοποιών της Αιγιάλειας και των Καλαβρύτων στο πέρασμα των χρόνων, όπου σε πολλές περιπτώσεις εκλήθησαν να πρωταγωνιστήσουν ώστε να εξασφαλίσουν στους συνανθρώπους τους τον (κατά την ευαγγελική ρήση) «άρτον ημών τον επιούσιον».
Ολοκληρώνοντας δε τη σύντομη ομιλία του, κι αφού πρόσφερε στον Αριστείδη Τηλιγάδη μια εικόνα τού όρκου των αγωνιστών τού ’21 στην Ιερά Μονή Αγίας Λαύρας, εξέφρασε την ευχή η Συντεχνία Αρτοποιών Αιγιαλείας και Καλαβρύτων να τα… χιλιάσει! 

  • Share:

You Might Also Like

0 σχόλια