Αγιασμός στη Σχολή Αγιογραφίας 02.10.17

By Μητρόπολη Αιγιαλείας και Καλαβρύτων - Οκτωβρίου 10, 2017


            Την Δευτέρα 2  Οκτωβρίου τελέστηκε ο Αγιασμός στη Σχολή Αγιογραφίας της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, που ξεκινά τη λειτουργία της για το έτος 2017-2018 και στεγάζεται επί της οδού Πολυχρονιάδου 8, στον πρώτο όροφο και σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα. 
 
Τον Αγιασμό τέλεσε ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Γερβάσιος Ιωακειμίδης, ο οποίος αρχικά μετέφερε τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Αμβροσίου για καλή και δημιουργική χρονιά. Απευθυνόμενος στους σπουδαστές, τους ευχήθηκε να ακολουθήσουν τα βήματα των παλαιότερων διακεκριμένων αγιογράφων, επισημαίνοντας  ότι στα έργα του κάθε αγιογράφου αντικατοπτρίζεται η βαθιά του πίστη και ο ψυχικός του κόσμος.
 «Ειδικά φέτος τα μαθήματα της Αγιογραφίας θα συνοδεύονται και από θεολογική ερμηνεία της εικόνας. Η τέχνη της Αγιογραφίας πρέπει να μελετάται κάτω από το δένδρο της Θεολογίας, καθώς ο κάθε αγιογράφος είναι εν δυνάμει θεολόγος», σημείωσε μεταξύ άλλων ο Αρχιμανδρίτης, που ευχαρίστησε τους καθηγητές της Σχολής για την αρμονική συνεργασία και τους σπουδαστές για τον ζήλο που επιδεικνύουν, ενώ τους προέτρεψε να αδράξουν την ευκαιρία που τους δίνεται.
Υπενθυμίζεται ότι τα μαθήματα Αγιογραφίας παραδίδονται κάθε Δευτέρα (5μ.μ. – 7μ.μ.) και κάθε Τετάρτη (5μ.μ. – 8μ.μ.), ενώ κάθε Παρασκευή (4μ.μ. – 6μ.μ. και 6:15μ.μ. - 8:15μ.μ.) λειτουργεί παιδικό τμήμα σχεδίου και ζωγραφικής.
Πληροφορίες καθημερινά  (9π.μ. – 1μ.μ., τηλ.: 26910 21777, κα Χρύσα Δημητρίου).

  • Share:

You Might Also Like

0 σχόλια