Αγιασμός στο Κοινωνικό Φροντιστήριο 01.10.17

By Μητρόπολη Αιγιαλείας και Καλαβρύτων - Οκτωβρίου 10, 2017


             Εν μέσω της οικονομικής και της κοινωνικής κρίσης που για μεγάλο διάστημα μαστίζουν την Ελλάδα είναι ελπιδοφόρο το μήνυμα που στέλνουν δεκάδες πολίτες της Αιγιάλειας. Το ενδιαφέρον για τον συνάνθρωπο αποδεικνύεται πλέον έμπρακτα και φαίνεται πως προς αυτόν το «δρόμο» κατευθύνονται ολοένα και περισσότεροι από τους Αιγιαλείς, που ενώνουν τις δυνάμεις τους για να αντιμετωπίσουν από κοινού τις όποιες δυσκολίες…
         Μία ακόμα αξιέπαινη πρωτοβουλία του Δήμου Αιγιάλειας και της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας συνεχίζει να υφίσταται από τον Μάρτιο του 2012, οπότε και ξεκίνησε η λειτουργία της. Πρόκειται για το «Κοινωνικό Φροντιστήριο» που δημιουργήθηκε με σκοπό την ενίσχυση των οικονομικά αδύναμων μαθητών. Κάτι που, εκτός από την σημαντική βοήθεια που προσφέρει στους μαθητές και τις οικογένειές τους, αποδεικνύει και το ενδιαφέρον των Αιγιαλέων για την εθελοντική προσφορά στο κοινωνικό σύνολο.
 
           Την Κυριακή 1 Οκτωβρίου το πρωί, στον προαύλιο χώρο του 2ου Λυκείου Αιγίου, ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως, Αρχιμανδρίτης π. Ιωακείμ Βενιανάκης τέλεσε τον αγιασμό, με αφορμή τη φετινή έναρξη λειτουργίας τού «Κοινωνικού Φροντιστηρίου», παρουσία των εθελοντών καθηγητών, γονέων αλλά και των παιδιών που παρακολουθούν τα μαθήματα.  
           «Με τη βοήθεια του Θεού, Δήμος και Εκκλησία έχουμε ενώσει εδώ και πέντε χρόνια τις δυνάμεις μας και σε δύσκολους πραγματικά καιρούς καταφέρνουμε και συνεργαζόμαστε άψογα, κάνοντας πράξη μια ακόμα σκέψη μας. Πρέπει να γνωρίζετε ότι η γνώση είναι δώρο Θεού και αυτό το αποδεικνύουν έμπρακτα οι καθηγητές, που δρώντας εθελοντικά, την παρέχουν. Αξίζουν, λοιπόν, πολλά συγχαρητήρια πρώτα σε αυτούς και ακολούθως σε όλους τους υπόλοιπους που μπορέσαμε να δημιουργήσουμε μια «κυψέλη» γνώσης σε μαθητές, οι οικογένειες των οποίων αδυνατούν να καλύψουν τα φροντιστηριακά τους μαθήματα», ανέφερε μεταξύ άλλων στο σύντομο χαιρετισμό του ο π. Ιωακείμ, που μετέφερε τις ευλογίες τού Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Αμβροσίου για μια καρποφόρα εκπαιδευτική χρονιά.
               Απευθυνόμενος δε στους μαθητές είπε: «Εύχομαι να ευοδωθούν οι στόχοι σας. Αυτό θα γίνει εάν αγαπήσετε τον συνάνθρωπό σας, το συμμαθητή σας. Βάλτε ορίζοντες και θεμέλια στη ζωή σας, έχοντας μέσα σας τον Χριστό, που είναι η ελπίδα όλων!». 

Εξήντα (μέχρι στιγμής) μαθητές και δεκαπέντε εκπαιδευτικοί
              Να σημειωθεί ότι τα μαθήματα έχουν ήδη ξεκινήσει, με τους εξήντα μέχρι στιγμής μαθητές (Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξης Γυμνασίου και Λυκείου) που συμμετέχουν στα φροντιστηριακά μαθήματα να έχουν επιλεγεί βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων και κατόπιν αιτήσεων.
          Στο Κοινωνικό Φροντιστήριο διδάσκονται Αρχαία Ελληνικά, Έκθεση, Μαθηματικά, Φυσική και Χημεία, μαθήματα που ανταποκρίνονται στα αιτήματα των μαθητών. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται καθημερινά από τις 2.30μ.μ. μέχρι τις 8μ.μ. και τα διδάσκουν αφιλοκερδώς δεκαπέντε εκπαιδευτικοί. Το πρόγραμμα διδασκαλίας εκπονεί και συντονίζει ο εθελοντής εκπαιδευτικός Βασίλης Παπαβραμόπουλος.
              Το πρόγραμμα του Κοινωνικού Φροντιστηρίου είναι ανοικτό για όλους τους μαθητές της Αιγιάλειας που πληρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις, ενώ ο αριθμός των διδασκομένων μπορεί να διευρυνθεί, αν παραστεί ανάγκη, αρκεί να προσκομιστούν τα απαραίτητα δικαιολογητικά από τους μαθητές.

  • Share:

You Might Also Like

0 σχόλια