Βιογραφικό σημείωμα

By Μητρόπολη Αιγιαλείας και Καλαβρύτων - Απριλίου 12, 2017

Ο Σεβασμιώτατος στο Μέγα Σπήλαιο
Στην Ιερά Μονή Βαρλαάμ, στα Μετέωρα, στις 25 Απριλίου 1961 κείρεται μοναχός και λαμβάνει το όνομα Αμβρόσιος, και στις 31 Μαΐου του ίδιου έτους χειροτονείται Διάκονος από τον Μακαριστό Μητροπολίτη Τρίκκηςκαι Σταγών Διονυσίου.
Το έτος 1962 επανέρχεται στην Αθήνα και τις 17 Ιουλίου 1963 χειροτονείται πρεσβύτερος και λαμβάνει το οφφίκιο του Αρχιμανδρίτη από τον Μακαριστό Μητροπολίτη Πατρών Κωνσταντίνο στην Ιερά μονή Αγίας Μαρίνας Αχαΐας. Από το 1963 ως και το 1967 υπηρετεί ως Εφημέριος και Ιεροκήρυκας στις Ενορίες Αγίων Αναργύρων στο Μαρούσι και Αγίου Γεωργίου στο Ψυχικό..Αποσπασμένος για ένα εξάμηνο υπηρέτησε τις ενορίες Ξινό Νερό, Ροδώνα, και Φανό της Ιεράς Μητροπόλεως Φλωρίνης στα πλαίσια επάνδρωσης των παραμεθόριων περιοχών.
Στη συνέχεια, και επί μία δεκαετία υπηρετεί ως Πρεσβύτερος στο Σώμα της τότε Βασιλικής Χωροφυλακής, ως Ιεροκήρυκας του Σώματος. Κατά την διάρκεια της προσφοράς του στην θέση αυτή, ό Μακαριστός Αρχιεπίσκοπος κυρός Σεραφείμ τον καλεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Γραμματεύς-Πρακτικογράφος της Ιεράς Συνόδου.
Στις 13 Αυγούστου 1976 εκλέγεται παμψηφεί Τιτουλάριος Μητροπολίτης Ταλαντίου και στις 17 του ίδιουμήνα στον Προφήτη Ηλία Παγκρατίου, χειροτονείται από τον Μακαριστό Σεραφείμ, αναλαμβάνοντας από τότε την θέση του Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου, στην οποία διακρίθηκε διασώζοντας από βέβαιη καταστροφή το Ιστορικό Αρχείο της Συνόδου.

Στις 12 Οκτωβρίου 1978 εκλέγεται Μητροπολίτης Καλαβρύτων & Αιγιαλείας, στις 19 Νοεμβρίου ενθρονίζεται στο Αίγιο, και μία εβδομάδα μετά, στις 25 Νοεμβρίου στα Καλάβρυτα. Από τότε υπηρετεί και προσφέρει στο ευσεβές πλήρωμα της Μητροπόλεώς μας, έχοντας αναδειχθεί ακούραστος εργάτης και Ποιμένας της Ποίμνης του Κυρίου.

Ενθρόνιση εις Αίγιον
Κυριακή 19.11.78

  • Share:

You Might Also Like

0 σχόλια