Εορτή Εμπορικού & Εισαγωγικού Συλλόγου Αιγιαλείας καθώς και των Συλλόγων Ηλεκτρολόγων και Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων Αιγιαλείας & Καλαβρύτων.

By Μητρόπολη Αιγιαλείας και Καλαβρύτων - Ιουνίου 08, 2017Την Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος στο κατάμεστο Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας Τρυπητής, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Αμβροσίου μας ο Εμπορικός και Εισαγωγικός Σύλλογος Αιγιαλείας εόρτασε την ετήσια εορτή του.
Λίγο πριν την αρτοκλασία ο σεπτός Ποιμενάρχης μας σε σύντομη ομιλία του, αναφέρθηκε στη σημερινή εορτή, καλώντας τους πιστούς να κάνουν σωστά τον σταυρό τους, διότι έτσι θα «φορούν» στην ψυχή τους την «πανοπλία» του Κυρίου μας! «Χθες και σήμερα η Εκκλησία μας ψάλλει το «Ὅσοι εἰς Χριστὸν ἐβαπτίσθητε, Χριστὸν ἐνεδύσασθε» που σημαίνει «όσοι βαπτισθήκατε στο όνομα του Χριστού, ντυθείτε και φορέστε τον Χριστό σαν ένδυμα στην ψυχή και τη ζωή σας. Πώς, άραγε, μπορώ να «φορέσω» τον Χριστό; Το ιδανικό είναι να κάνω αγιασμένη ζωή. Πώς θα αγιαστώ; Εάν βέβαια προσπαθώ να παρακαλώ τον Θεό για να με αγιάσει. Η Εκκλησία, λοιπόν, μας έδωσε ένα «όπλο»: Τον Σταυρό τού Κυρίου! Και μας δίδαξε να κάνουμε το σημείο τού Σταυρού, που σημαίνει ότι με αυτόν τον τρόπο «φορώ την πανοπλία» του Σταυρού επάνω μου. Σας παρακαλώ και σας ικετεύω. Από εδώ και στο εξής κάντε σωστά τον Σταυρό σας! Έτσι, θα προχωρούμε άφοβα στη ζωή, διότι θα έχουμε πάντα κοντά μας τον Κύριο Ιησού Χριστό!», ανέφερε χαρακτηριστικά στο θείο κήρυγμά του ο κ. Αμβρόσιος.  

Ακολούθως συνεχάρη τον πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου Αιγιαλείας, διότι συνεχίζουν μια παράδοση πλέον των 120 ετών και εορτάζουν στο Ιερό Προσκύνημα της Πολιούχου της πόλης μας, Παναγίας Τρυπητής, την ετήσια εορτή τους, ευχόμενος η χάρις τού Θεού να τους συνοδεύει στις οικογένειές τους αλλά και στις επαγγελματικές τους ενασχολήσεις. 
 Τέλος, ο Σεβασμιώτατος καλωσόρισε σήμερα δύο ακόμα συλλόγους, τον Σύνδεσμο Ηλεκτρολόγων Αιγιαλείας και Καλαβρύτων αλλά και τον Σύλλογο Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων, ολοκληρώνοντας ως εξής: «Εύχομαι στα μέλη των δύο συλλόγων, όπως μάς αλλάζουν τα φώτα μετατρέποντας το σκοτάδι σε φως, έτσι να είναι και να παραμείνουν… φωτεινοί ως οικογενειάρχες και ως επαγγελματίες, υπενθυμίζοντάς μας το Φως της Αιωνιότητος και του Παραδείσου, όπου εκεί ελπίζω όλοι μας να συναντηθούμε για να υμνούμε τον Πατέρα, τον Υιό και το Άγιο Πνεύμα!».     

  • Share:

You Might Also Like

0 σχόλια