Ιστορικές Μελέτες

By Μητρόπολη Αιγιαλείας και Καλαβρύτων - Απριλίου 15, 2017


ΔΙΑΚΗΡΥΞΙΣ
 Είναι η «ΔΙΑΚΗΡΥΞΙΣ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΩΝ ΠΑΤΡΩΝ ΓΕΡΜΑΝΟΥ» όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα των Παρισίων LE CONSTITUTIONNEL JOURNAL DU COMMERCE, POLITIQUE ET LITTERAIRE στις 6 Ιουνίου 1821, μεταφρασμένη στα νέα ελληνικά από το γαλλικό πρωτότυπο. Σ αυτήν αποδεικνύεται περίτρανα ότι στις 8/20 Μαρτίου 1821 ο Παλαιών Πατρών Γερμανός κήρυξε την έναρξη του αγώνα στην Αγία Λαύρα.

Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΚΛΗΡΟΥ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ '21
Ομιλία του Καθηγητού και Σχολικού Συμβούλου Φιλολόγων Αχαίας-Ηλείας κ. Κωνσταντίνου Κλάγκου, η οποία έγινε στα πλαίσια της εορταστικής και επετειακής εκδήλωσης της «Ιστορικής και Λαογραφικής Εταιρείας Αιγίου» (Ι.Λ.Ε.Α.) στις 25.03.2010 η οποία βασισμένη αποκλειστικά στις ιστορικές πηγές, δίδει με αδιαμφισβήτητα επιχειρήματα την αποστομωτική απάντηση: ότι η προσφορά του Ράσου στο Έθνος δεν ήταν μόνο η συμμετοχή του στις ένοπλες εξεγέρσεις, αλλά κυρίως «η συμβολή του στην συντήρηση του ελληνορθόδοξου φρονήματος του Γένους και της αγάπης του προς την ελευθερία».

 ΠΕΤΡΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ
Ο Ηλίας Μηνιάτης, Επίσκοπος Κερνίτσης και Καλαβρύτων (1669-1714), υπήρξε μία μεγάλη εκκλησιαστική μορφή των χρόνων της δουλείας του Ελληνικού Έθνους από τους Τούρκους. Με την ευκαιρία συμπληρώσεως 340 ετών από τη γέννησή του, η Ιερά Μητρόπολή μας έχει την ιδιαιτέρα τιμή και χαρά, να παρουσιάσει το δίτομο έργο του με γενικό τίτλο “ΠΕΤΡΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ”.

Διαστάσεις: 20 x 14 cm
Τιμή : 2,50 € 


Βιβλιοπωλείο Ι. Μ.  “ Βιβλίο & Εικόνα ”
Τηλ. 26910 29 333

E-mail: biblio&eikona@im-ka.gr

  • Share:

You Might Also Like

0 σχόλια