Έκθεση Έργων - 6 Ιουνίου 2016

By Μητρόπολη Αιγιαλείας και Καλαβρύτων - Απριλίου 17, 2017

 Με ιδιαίτερη ικανοποίηση και επιτυχία πραγματοποιήθηκαν στο Αρχοντικό «Παναγιωτόπουλου» την Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016,  τα εγκαίνια της  Έκθεσης έργων Βυζαντινής Αγιογραφίας και Ζωγραφικής των μαθητών της Σχολής Αγιογραφίας της Ιεράς Μητροπόλεώς μας. Οι μαθητές έλαβαν  επαινετικά σχόλια και απέσπασαν το θαυμασμό και τα συγχαρητήρια από τους επισκέπτες για τα έργα τους,  που αποτελούν  προϊόντα του κόπου μιας ολόκληρης χρονιάς και του ταλέντου τους,  το οποίο με την καθοδήγηση των διδασκάλων  τους αναπτύσσεται ολοένα  και αξιοποιείται περισσότερο.  Τους μαθητές και τους διδασκάλους τους, τίμησε με την παρουσία του στην έκθεση, ο Δήμαρχος Αιγιαλείας  κ. Αθανάσιος Παναγόπουλος, ο οποίος συνεχάρη τους μαθητές διά τα όμορφα έργα τους και την πολύ καλή επίδοσή τους, και στη συνέχεια τους  επέδωσε τις σχετικές βεβαιώσεις.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος, χάρη στην πρωτοβουλία, την ανύστακτη φροντίδα και την εμπνευσμένη καθοδήγηση του οποίου λειτουργεί η Σχολή επί οκτώ συναπτά έτη,  ευχαριστεί θερμά τους Καθηγητές, που εθελοντικά προσέφεραν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους :
·          α)      τον κ. Ευάγγελο Γκίνη, αγιογράφο και ζωγράφο,  ο οποίος δίδαξε την τεχνοτροπία της φορητής εικόνας με βάση την Κρητική και Μακεδονική Σχολή.
·          β)     τον Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο π. Νικόλαο Κίτσο,  αγιογράφο, ο οποίος με την πολύτιμη εμπειρία του βοήθησε τους μαθητές στην αξιοποίηση του ταλέντου τους,διά πρακτικών ασκήσεων.
·          γ)      την κ.  Χρύσα Ταβλά, ζωγράφο, η οποία δίδαξε μαθήματα ζωγραφικής και γλυπτικής.
·          δ)   την κ. Χρύσα Δημητρίου- Σταθοπούλου, πού είχε αναλάβει την γραμματειακή υποστήριξη της Σχολής.  


 Και συγχαίρει θερμά όλους τους μαθητές, τα όμορφα έργα των οποίων, στην αγιογραφία, τη ζωγραφική και τη γλυπτική αποδεικνύουν το πλούσιο ταλέντο τους. 
Η Ιερά Μητρόπολη ευχαριστεί θερμά τον Δήμαρχο Αιγιαλείας κ. Αθανάσιο Παναγόπουλο και την Πρόεδρο της ΔΗΚΕΠΑ κ. Μαρία Τσουκαλά, οι οποίοι ευγενώς, με προθυμία και αγάπη μας παρεχώρησαν την αίθουσα της έκθεσης στο Αρχοντικό «Παναγιωτόπουλου»
Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή έως την Κυριακή 19 Ιουνίου.
Ώρες Επίσκεψης: καθημερινά 6:30 - 8:30 μ.μ..
Είσοδος Ελεύθερη.

  • Share:

You Might Also Like

0 σχόλια